Blog

Τα ψηφιακά μέσα μάς καθορίζουν

Συμβαίνει συχνά οι άνθρωποι να νιώθουν με δεμένα χέρια χωρίς το κινητό τους. Τα ψηφιακά μέσα καθορίζουν σημαντικά την προσωπική και επαγγελματική ζωή. Το γεγονός ότι αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο συνδεδεμένοι στο Ιντερνετ παρά για ύπνο έχει σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία συμβούλων Willis Towers Watson.

Σε αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα και η Βραζιλία οι γνώμες ήταν σε μεγάλο βαθμό
θετικές

(στην Κίνα, τα δύο τρίτα συμφωνούν ότι η χρήση των ψηφιακών μέσων έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους), ωστόσο οι γνώμες στη Γερμανία και τις ΗΠΑ ήταν λιγότερο ενθουσιώδεις. Στη Γερμανία, μόνο το 30% συμφωνεί (και το 24% διαφωνεί) ότι τα ψηφιακά μέσα έχουν βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους. Ταυτόχρονα, περίπου το 49% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα ψηφιακά μέσα έχουν βελτιώσει την ποσότητα και την ποιότητα της συμμετοχής στα κοινά.

Advertisements

Μους Σοκολάτας

Συστατικά
200 γρ. κουβερτούρα
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη από το ψυγείο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμαφρούτα της αρεσκείας μας
φύλλα δυόσμου
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Δημιουργούμε μπεν μαρί βάζοντας ένα μπολ σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά.
Κόβουμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ σχεδόν μέχρι να λιώσει αλλά όχι να καεί.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. (Δεν τη χτυπάμε πολύ ώρα για να μην κόψει. Όταν έχει πάρει την υφή γιαουρτιού τότε είναι έτοιμη.)
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύουμε γρήγορα, αλλά με απαλές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος της, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε μικρά μπολάκια.
Σερβίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.
Διατηρείται στο ψυγείο, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, για 3 μέρες.
Η ιστορία της σοκολάτας:
You Tube:
Καλή επιτυχία!

Κοτόπουλο με μπάμιες

Συστατικά

  • 500 γρ. μπάμιες
  • ½ κούπα μηλόξιδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο στα 8
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. πελτές διαλυμένος σε 2/3 κούπες νερό
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγος φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος προαιρετικά
  • γιαούρτι προαιρετικά

 

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μπάμιες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Αλατίζουμε καλά, βάζουμε το ξίδι και τις αφήνουμε εκεί για τουλάχιστον 30 λεπτά με 1 ώρα ενώ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
  • Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σε αυτό σοτάρουμε το κρέας όχι όμως όλο μαζί.
  • Σοτάρουμε μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια.
  • Όταν τελειώσουμε με το κοτόπουλο αφαιρούμε το λάδι και το λίπος από τα κοτόπουλο, σκουπίζουμε το τηγάνι και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο οποίο προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε και αυτά.
  • Αφού μαλακώσουν λίγο ρίχνουμε τον κόλιανδρο και το πιπέρι καγιέν και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα, προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, τη ζάχαρη και βράζουμε τη σάλτσα για δέκα λεπτά.
    Τέλος προσθέτουμε τον πελτέ με το νερό και όταν πάρει μία βράση προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για άλλα 25-30 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Στραγγίζουμε τις μπάμιες και τις βάζουμε και αυτές στην κατσαρόλα μαζί με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα 20-25 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο και οι μπάμιες να έχουν μόλις μαλακώσει.
  • Για να σερβίρουμε αφαιρούμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε τη σάλτσα με τις μπάμιες και αν θέλουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με το κοτόπουλο και το γιαούρτι (προαιρετικά).

Κιμαλίδικο

Υλικά

  • Κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό
  • Ψίχα ψωμιού 3 φέτες μουλιασμένη και στραγγισμένη
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
  • Αυγά 3 τεμ
  • Μαϊντανός 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος
  • Κόλιανδρο-μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι μαύρο
  • Ούζο 1 κουτάλι της σούπας
  • Γάλα 2 κουτάλια της σούπας
  • Πάπρικα γλυκιά και καυτερή 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Κεφαλογραβιέρα 200 γρ τριμμένη
  • Τυρί γκούντα 200 γρ τριμμένο
  • Μπέικον 8-10 φέτες ή γαλοπούλα καπνιστή
  • Ντομάτες 3 τεμ κομμένες ροδέλες
  • Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού

Οδηγίες

Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού σε μπολ με νερό, την στύβουμε και την στραγγίζουμε καλά. Σε  ένα μπολ βάζουμε τον κιμά μαζί με την ψίχα,προσθέτουμε το ελαιόλαδο, 1 αυγό, τον κόλιανδρο, το μοσχοκάρυδο, το ούζο, το γάλα,τον μαϊντανό, την πάπρικα την γλυκιά και την καυτερή, αλάτι,πιπέρι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά να σμίξουν πολύ καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για να βγουν τα αρώματα (αν φτιάξουμε το μείγμα του κιμά από το προηγούμενο βράδυ και το αφήσουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη θα έχει πάρει καλύτερα τα αρώματα από τα μυρωδικά). Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα πυρέξ ή πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Απλώνουμε τον κιμά ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους. Καλύπτουμε τον κιμά με τα τριμμένα τυριά, βάζουμε πάνω από το τυρί τις φέτες μπέικον ή γαλοπούλας και σκεπάζουμε με τις πασπαλισμένες με ρίγανη ροδέλες ντομάτας. Χτυπάμε τα άλλα δύο αυγά και περιχύνουμε το φαγητό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑